Quiz paper of the software testing

1.  Regression testing should be performed:

v) Every week
w) After the software has changed
x) As often as possible
y) When the environment has changed
z) When the project manager says

a) v & w are true, x, y & z are false
b) w, x & y are true, v & z are false
c) w & y are true, v, x & z are false
d) w is true, v, x, y & z are false

Ans: C

2. IEEE 829 test plan documentation standard contains all of the following except

a) Test items
b) Test deliverables
c) Test specifications
d) Test tasks

Ans: C

3. When should testing be stopped?

a) When all the planned tests have been run
b) When all faults have been fixed correctly
c) When time has run out
d) It depends on the risks for the system being tested

Ans: D

4. Which of the following statements is not true

a) Test environments should be as similar to production environments
as possible
b) The acceptance test does not necessarily include a regression test
c) Verification activities should not involve testers (reviews, inspections
etc)
d) Performance testing can be done during unit testing as well as during
the testing of whole system

Ans: C

5.  In which order should tests be run?

a) The most important tests first
b) The order they are thought of
c) The easiest tests first(to give initial confidence)
d) The most difficult tests first(to allow maximum time for fixing)

Ans: A

6. When should you stop testing?

a) When time for testing has run out.
b) When the test completion criteria have been met
c) When all planned tests have been run
d) When no faults have been found by the tests run

Ans: B

7. Which of the following is true?

a) Component testing should be black box, system testing should be
white box.
b) The more tests you run, the more bugs you will find.
c) The fewer bugs you find,the better your testing was
d) If you find a lot of bugs in testing, you should not be very confident
about the quality of software

Ans: D

8. Which of the following is NOT a type of non-functional test?

a) Performance
b) Usability
c) State-Transition
d) Security

Ans: C

9. Which of the following tools would you use to detect a memory leak?

a) State analysis
b) Coverage analysis
c) Memory analysis
d) Dynamic analysis

Ans: D

10. Which of the following statements are true?

a) Faults in program specifications are the most expensive to fix.
b) Faults in code are the most expensive to fix.
c) Faults in designs are the most expensive to fix.
d) Faults in requirements are the most expensive to fix

Ans: D

11. Enough testing has been performed when:

a) No more faults are found.
b) The required level of confidence has been achieved.
c) Time runs out.
d) The users won’t find any serious faults.

Ans: B

12. Which one of the following statements, about capture-replay tools, is NOT correct?

a) They are used to support multi-user testing.
b) They are used to capture and animate user requirements.
c) They capture aspects of user behavior.
d) They are the most frequently purchased types of CAST tool.

Ans: B

13. How would you estimate the amount of re-testing likely to be required?

a) Metrics from previous similar projects
b) Discussions with the development team
c) a & b
d) Time allocated for regression testing

Ans: C

14. Which of the following should NOT normally be an objective for a test?

a) To find faults in the software.
b) To assess whether the software is ready for release.
c) To prove that the software is correct.
d) To demonstrate that the software doesn’t work.

Ans: C

15. Which of the following is a form of functional testing?

a) Usability testing
b) Boundary value analysis
c) Performance testing
d) Security testing

Ans: B

*******************************E_N_D*****************************************

Advertisements

Software Testing Quiz Questions and Answers

1. Which of the following is true of the V-model?

a) It states that modules are tested against user requirements.
b) It specifies the test techniques to be used.
c) It only models the testing phase.
d) It includes the verification of designs.

Ans: D

2. Which one of the following describes the major benefit of verification early in the life cycle?

a) It allows the identification of changes in user requirements.
b) It reduces defect multiplication.
c) It facilitates timely set up of the test environment.
d) It allows testers to become involved early in the project.

Ans: B

3. Which of the following is the main purpose of the integration strategy for integration testing in the small?

a) To specify which modules to combine when, and how many at
b) To ensure that the system interfaces to other systems and networks
c) To ensure that all of the small modules are tested adequatelyonce
d) To specify how the software should be divided into modules

Ans: A

4. What is NOT included in typical costs for an inspection process?

a) Setting up forms and databases
b) Analyzing metrics and improving processes
c) Time spent on the document outside the meeting
d) Writing the documents to be inspected

Ans: D

5. Which statement about expected outcomes is FALSE?

a) Expected outcomes are defined by the software’s behavior
b) Expected outcomes may include timing constraints such as response
times
c) Expected outcomes should be predicted before a test is run
d) Expected outcomes are derived from a specification, not from the
code

Ans: A

6. Which of the following is NOT included in the Test Plan document of the Test Documentation Standard?

a) What is not to be tested
b) Schedules and deadlines
c) Quality plans
d) Test environment properties

Ans: C

7. Test ware(test cases, test dataset)

a) Is needed only until the software is released into production or use
b) Should be newly constructed for each new version of the software
c) Needs configuration management just like requirements, design and
code
d) Does not need to be documented and commented, as it does not form
part of the released software system

Ans: C

8. What is the main reason for testing software before releasing it?

a) To decide when the software is of sufficient quality to release
b) To show that system will work after release
c) To find as many bugs as possible before release
d) To give information for a risk based decision about release

Ans: D

9. The later in the development life cycle a fault is discovered, the more expensive it is to fix. Why?

a) The documentation is poor, so it takes longer to find out what the
software is doing.
b) The fault has been built into more documentation,code,tests, etc.
c) Wages are rising
d) None of the above

Ans: B

10. When reporting faults found to developers, testers should be:

a) As polite, constructive and helpful as possible
b) Diplomatic, sensitive to the way they may react to criticism
c) Firm about insisting that a bug is not a “feature” if it should be fixed
d) All of the above

Ans: D

11. Impact Analysis helps to decide:

a) How much regression testing should be done
b) How many more test cases need to written
c) Exit Criteria
d) Different Tools to perform Regression Testing

Ans: A

12. Which of the following is not phase of the Fundamental Test Process?

a) Test Planning and Control
b) Requirement Analysis
c) Test implementation and Execution
d) Evaluating Exit criteria and reporting

Ans: B

13. Which of the following techniques is NOT a black box technique?

a) State transition testing
b) LCSAJ (Linear Code Sequence and Jump)
c) Syntax testing
d) Boundary value analysis

Ans: B

14. Repeated Testing of an already tested program, after modification, to discover any defects introduced or uncovered as a result of the changes in the software being tested or in another related or unrelated software component:

a) Negative Testing
b) Confirmation Testing
c) Regression Testing
d) Retesting

Ans: C

15. The Kick Off phase of a formal review includes the following:

a) Explaining the objective
b) Follow up
c) Fixing defects found typically done by author
d) Individual Meeting preparations

Ans: A

16. Which of the following uses Impact Analysis most?

a) Component testing
b) User acceptance testing
c) Non-functional system testing
d) Maintenance testing

Ans: D

17. Statement Coverage will not check for the following.

a) Dead Code
b) Unused Branches
c) Missing Statements
d) Unused Statement

Ans: C

18. Evaluating testability of the requirements and system are a part of which phase

a) Test Analysis and Design
b) Test Planning and control
c) Test Implementation and execution
d) Evaluating exit criteria and reporting

Ans: A

19. Code Coverage is used as a measure of what?

a) Defects
b) Trends analysis
c) Test Effectiveness
d) Time Spent Testing

Ans: C

20. A deviation from the specified or expected behavior that is visible to end-users is called:

a) An error
b) A failure
c) A fault
d) A defect

Ans: B

______________________Complete____________________________

 

Fundamentals Of Software Testing Online Practice Test

1. Which expression best matches the following characteristics of the review processes:

  1. Led by the author
  2. Undocumented
  3. No management participation
  4. Led by a moderator or leader
  5. Uses entry and exit criteria

s) Inspection
t) Peer review
u) Informal review
v) walkthrough

a) s = 4 and 5, t = 3, u = 2, v = 1
b) s = 4, t = 3, u = 2 and 5, v = 1
c) s = 1 and 5, t = 3, u = 2, v = 4
d) s = 4 and 5, t = 1, u= 2, v = 3

Ans: A

2. Consider the following statements:

i) An incident may be closed without being fixed.
ii) Incidents may not be raised against documentation.
iii) The final stage of incident tracking is fixing.
iv) The incident record does not include information on test
environments.

a) ii is true, i, iii and iv are false
b) i is true, ii, iii and iv are false
c) i and iv are true, ii and iii are false
d) i and ii are true, iii and iv are false

Ans: B

3. Consider the following statements about early test design:

i) early test design can prevent fault multiplication.
ii) faults found during early test design are more expensive to fix
iii) early test design can find faults
iv) early test design can cause changes to the requirements
v) early test design normally takes more effort

a) i, iii & iv are true; ii & v are false
b) iii & iv are true; i, ii & v are false
c) i, iii, iv & v are true; ii is false
d) i & ii are true; iii, iv & v are false

Ans: A

4. Which one of the following are non-functional testing methods?

a) System testing
b) Usability testing
c) Performance testing
d) Both b & c

Ans: D

5. Which of the following tools would be involved in the automation of regression test?

a) Data tester
b) Boundary tester
c) Capture/Playback
d) Output comparator.

Ans: C

6. Incorrect form of Logic coverage is:

a) Statement Coverage
b) Pole Coverage
c) Condition Coverage
d) Path Coverage

Ans: B

7. Which of the following is not a quality characteristic listed in ISO 9126 Standard?

a) Functionality
b) Usability
c) Supportability
d) Maintainability

Ans: C

8. To test a function, the programmer has to write a _________, which calls the function to be tested and passes it test data.

a) Stub
b) Driver
c) Proxy
d) None of the above

Ans: B

9. During the software development process, at what point can the test process start?

a) When the code is complete.
b) When the design is complete.
c) When the software requirements have been approved
d) When the first code module is ready for unit testing

Ans: C

10. How much testing is enough?

a) This question is impossible to answer
b) This question is easy to answer
c) The answer depends on the risk for your industry, contract and
special requirements
d) This answer depends on the maturity of your developers

Ans: C

11. A common test technique during component test is:

a) Statement and branch testing
b) Usability testing
c) Security testing
d) Performance testing

Ans: A

12. Independent Verification & Validation is:

a) Done by the Developer
b) Done by the Test Engineers
c) Done By Management
d) Done by an Entity Outside the Projects sphere of influence

Ans: D

13. Functional system testing is:

a) Testing that the system functions with other systems
b) Testing that the components that comprise the system function
together
c) Testing the end to end functionality of the system as a whole
d) Testing the system performs functions within specified response
times

Ans: C

14. Peer Reviews are also called as:

a) Inspection
b) Walkthrough
c) Technical Review
d) Formal Review

Ans: C

15. Success Factors for a review include:

i. Each Review does not have a predefined objective.
ii. Defects found are welcomed and expressed objectively
iii. Management supports a good review process.
iv.There is an emphasis on learning and process improvement

  1. ii,iii,iv are correct and i is incorrect
  2. iii , i , iv is correct and ii is incorrect
  3. i , iii , iv , ii is incorrect
  4. ii is correct

Ans: A

16. Test cases are designed during:

a) Test recording.
b) Test planning.
c) Test configuration.
d) Test specification.

Ans: D

17. Which of the following is NOT part of system testing?

a) Business process-based testing
b) Performance, load and stress testing
c) Usability testing
d) Top-down integration testing

Ans: D

18. A configuration management system would NOT normally provide:

a) Linkage of customer requirements to version numbers.
b) Facilities to compare test results with expected results.
c) The precise differences in versions of software component source
code.
d) Restricted access to the source code library.

Ans: B

19. The cost of fixing a fault:

a) Is not important
b) Increases the later a fault is found
c) Decreases the later a fault is found
d) Can never be determined

Ans: B

20. Could reviews or inspections be considered part of testing?

a) No, because they apply to development documentation
b) No, because they are normally applied before testing
c) Yes, because both help detect faults and improve quality
d) Yes, because testing includes all non-constructive activities

Ans: C

@@@@@@@@@@@@@@E*N*D@@@@@@@@@@@@@

Please share your views………..