Software Testing Knowledgebase: Objective Type Questions

1. A deviation from the specified or expected behavior that is visible to end-users is called:

a) an error
b) a fault
c) a failure
d) a defect

Ans: C

2. A configuration management system would NOT normally provide:

a) Linkage of customer requirements to version numbers.
b) The precise differences in versions of software component source code.
c) Facilities to compare test results with expected results.
d) Restricted access to the source code librar

Ans: C

3. Test cases are designed during:

a) Test recording.
b) Test configuration.
c) Test planning.
d) Test specification

Ans:D

4. Which of the following statements about reviews is true?

a) Reviews should be performed on specifications, code, and test plans
b) Reviews are the least effective way of testing code.
c) Reviews are unlikely to find faults in test plans.
d) Reviews cannot be performed on user requirements specifications.

Ans: A

5. In case of Large Systems

a) Only few tests should be run
b) Test Cases written by good test engineers should be executed
c) Only Good Test Cases should be executed
d) Testing should be on the basis of Risk

Ans: D

6. Which of the following will be the best definition for Testing :

a) Testing is executing Software for the purpose of finding defects
b) The purpose of testing is to demonstrate that the program is defect free c) The purpose of testing is to demonstrate that the program does what it is supposed to do
d) The goal / purpose of testing is to demonstrate that the program works.

Ans: A

7. Which of the following is not a type of incremental testing approach?

a) Big-bang
b) Top down
c) Bottom up
d) Functional incrimination

Ans: A

8. Test Conditions are derived from

a) Test Design
b) Test Cases
c) Test Data
d) Specifications

Ans: D

9. Pick the best definition of quality

a) Quality is job one
b) Zero defects
c) Work as designed
d) Conformance to requirements

Ans: D

10. Fault Masking is

a) Creating a test case which does not reveal a fault
b) Error condition hiding another error condition
c) Masking a fault by developer
d) Masking a fault by a tester

Ans: B

11.Boundary value testing

a) Is the same as equivalence partitioning tests
b) Tests combinations of input circumstances
c) Test boundary conditions on, below and above the edges of input and         output equivalence classes
d) Is used in white box testing strategy

Ans: C

12. One Key reason why developers have difficulty testing their own work is:

a) Lack of technical documentation
b) Lack of test tools on the market for developer’s
c) Lack of Objectivity
d) Lack of training

Ans: C

13. In a review meeting a moderator is a person who:

a) Takes minutes of the meeting
b) Takes telephone calls
c) Mediates between people
d) writes the documents to be reviewed

Ans: C

14. Acceptance test cases are based on what?

a) Decision table
b) Design
c) Code
d) Requirements

Ans: D

15. How much testing is enough?

a) This question is easy to answer
b) This question is impossible to answer
c) The answer depends on the risk for your industry, contract and special requirements
d) This answer depends on the maturity of your developers

Ans: C

16. which of the following is the component test standard?

a) IEEE 610
b) IEEE 829
c) BS7925-1
d) BS7925-2

Ans: D

17. Which of the following is NOT a standard related to testing?

a) IEEE610
b) IEEE829
c) BS7925-1
d) BS7925-2

Ans: A

18. The standard that gives definitions of testing terms is:

a) ISO/IEC 12207
b) BS 7925-1
c) ANSI/IEEE 729
d) ANSI/IEEE 829

Ans: B

19. Which of the following is NOT true of incidents?

a) Incidents are raised when expected and actual results differ.
b) Incidents may be raised against user requirements.
c) Incidents require investigation and/or correction.
d) Incident resolution is the responsibility of the author of the software under test.

Ans: D

20. Which of the following is false?

a) In a system two different failures may have different severities.
b) A fault need not affect the reliability of a system.
c) A system is necessarily more reliable after debugging for the removal of a fault.
d) Undetected errors may lead to faults and eventually to incorrect behavior.

Ans: C

**************************C@O@M@P@L@E@T@E**********************

Advertisements

Testing Objective Questions and Answers Manual Testing

Objective Questions on Software Testing

1. Which of the following is the odd one out?

a) White box
b) Functional
c) Structural
d) Glass box

Ans: B

2. Which of the following is a static test?

a) Coverage analysis
b) Code inspection
c) Usability assessment
d) Installation test

Ans: B

3. Which of the following is a black box design technique?

a) statement testing
b) error- guessing
c) equivalence partitioning
d) usability testing

Ans: C

4. Which of the following is not the integration strategy?

a) Design based
b) Bottom-up
c) Big-bang
d) Top-down

Ans: A

5. Which of the following is NOT a reasonable test objective:

a) To find faults in the software
b) To give confidence in the software
c) To prove that the software has no faults
d) To find performance problems

Ans: C

6. Which of the following uses Impact Analysis most?

a) Non-functional system testing
b) Component testing
c) User acceptance testing
d) Maintenance testing

Ans: D

7. Expected results are:

a) Only important in system testing
b) Most useful when specified in advance
c) Only used in component testing
d) Derived from the code

Ans: B

8. What type of review requires formal entry and exit criteria, including metrics?

a) Management review
b) Inspection
c) Walkthrough
d) Post project review

Ans: B

9. The difference between re-testing and regression testing is:

a) Re-testing ensures the original fault has been removed; regression
testing looks for unexpected side-effects
b) Re-testing looks for unexpected side-effects; regression testing
ensures the original fault has been removed
c) Re-testing is done by developers; regression testing is done by
independent testers
d) Re-testing is done after faults are fixed; regression testing is done
earlier

Ans: A

10. Given the following types of tool, which tools would typically be used by developers, and which by an independent system test team?

i) static analysis
ii) performance testing
iii. test management
iv) dynamic analysis

a) Developers would typically use i and iv; test team ii and iii
b) Developers would typically use i and iii; test team ii and iv
c) Developers would typically use i, iii and iv; test team ii
d) Developers would typically use ii and iv; test team i and iii

Ans: A

11.Functional system testing is:

a) Testing that the system functions with other systems
b) Testing the end to end functionality of the system as a whole
c) Testing that the components that comprise the system function
together
d) Testing the system performs functions within specified response
times

Ans: B

12. Which of the following items would not come under Configuration Management?

a) Operating systems
b) Live data
c) Test documentation
d) User requirement documents

Ans: B

13. Incidents would not be raised against:

a) Requirements
b) Documentation
c) Improvements suggested by users
d) Test cases

Ans: C

14. Maintenance testing is:

a) Testing to maintain business advantage
b) Testing a released system that has been changed
c) Testing by users to ensure that the system meets a business need
d) Updating tests when the software has changed

Ans: B

15. Which of the following techniques is NOT a black box technique?

a) State transition testing
b) Syntax testing
c) LCSAJ
d) Boundary value analysis

Ans: C

16. What can static analysis NOT find?

a) Memory leaks
b) Unreachable (“dead”) code
c) The use of a variable before it has been defined
d) Array bound violations

Ans: A

17. Which of the following is likely to benefit most from the use of test tools providing test capture and replay facilities?

a) Integration testing
b) Regression testing
c) System testing
d) User acceptance testing

Ans: B

18. Which of the following requirements is testable?

a) The system shall be user friendly.
b) The response time shall be less than one second for the specified
design load.
c) The safety-critical parts of the system shall contain 0 faults.
d) The system shall be built to be portable.

Ans: B

19.. In prioritizing what to test, the most important objective is to:

a) Test high risk areas.
b) Find as many faults as possible.
c) Obtain good test coverage.
d) Test whatever is easiest to test.

Ans: A

20. Which of the following is false?

a) An incident can be raised against documentation.
b) An incident occurs when expected and actual results differ.
c) Incidents can be analysed to assist in test process improvement.
d) Incidents should always be fixed.

Ans: D

***********************************e*n*d**************************************